RONIM NA DAH UZ BUĐENJE

Predvođeni dokazanim autorom Darkom Bakićem sve ove godine serviraju nam odlične pop rock pjesme. Jedna od takvih je i Ronim na dah, objavljena 2018. godine na njihovom najboljem i najzrelijem studijskom albumu Samo ti, samo ja.

Buđenje - Ronim na dah (official video)

Darko Bakić

Slika: Darko Bakić

ŠTA KAŽE AUTOR

Pjesmu Ronim na dah napisao sam za Damira Kedžu prije nekoliko godina za Splitski festival, ali sam odmah znao da ću je snimiti sa Buđenjem kad za to dođe vrijeme. Kad pišeš pjesme za druge, teško se odvojiti od njih. Naš bubnjar Marko Duvnjak u pjesmi se posvetio novom aranžmanu i produkciji i udahnuo joj potpuno novi život“. Rekao je autor i frontmen Buđenja Darko Bakić.

  • Ronim na dah, nova pjesma grupe Buđenje, grupa koja je odavno osigurala status na glazbenoj sceni,
  • predstavljaju i spot za pjesmu Ronim na dah.

Album Samo ti, samo ja pobrao je mahom odlične kritike, a singlovi su redovito završavali na HR Top 40 listi.  Riječima Hrvoja Horvata za Večernji list: “Novi album Buđenja, Samo ti, samo ja, s deset pjesama (i jednom drukčijom verzijom) nakrcan je hitovima. Kao reminiscencija osamdesetih u kojima su Darko Bakić i članovi grupe odrastali, Samo ti, samo ja ima odličnu temu i podtekst te je popunjen posvetama dekadi, uzorima, utjecajima i onom osjećaju koji je oduvijek pogonio pop-singlove, da je cijeli svijet vaš.

Miks i mastering pjesme Ronim na dah potpisuje Hrvoje Prskalo dok je za režiju spota zaslužan Ante Gusić. Uz njega je snimatelj i Tomislav Pović. “Spot smo snimali na distanci 200 km jedan od drugoga na plažama u okolici Omiša, Paga i Jaruna. Redatelj spota Ante Gusić videom u pjesmi trudio se naglasiti široke perspektive i visoke dubine“, naglasio je Darko povodom novog spota Buđenja.