FILMSKA PREPORUKA: Betonrausch (2020) -Netflix

Viktor (David Kross) odrasta uz svog oca (soboslikar), koji jednog dana gubi mukotrpno zarađenu imovinu jer mora da plati porez. Za Viktora postaje jasno da nikad u životu neće izgubiti, pogotovo ne od porezne uprave.

BETONRAUSCH (2020) Netflix

BETONRAUSCH (2020) Netflix

Kao mladić seli se u Berlin i susreće se sa prvim životnim izazovima – ali već nakon prve noći dobije ideju: s lažnim dokumentima unajmio je penthouse koji je onda iznajmio neprijavljenim građevinskim radnicima i tako zaradio dovoljno novca u vrlo kratkom roku za priuštiti si luksuzni stan. (zvuči poznato ovo sa pod iznajmljivanjem stanova radnicima?)

  • što pogledati u izolaciji

  • solidan njemački film na Netflixu

Odmah da napomenemo mada je vidljivo iz naslova da je ovaj film trenutno moguće pogledati samo na platformi NETFLIX.

Kad upozna sebi sličnog pajdaša Gerryja (Frederick Lau), njih dvojica razviju plan da zajedno postanu milioneri u nekretninama – bez obzira na sredstva.

Njih dvojica , ne birajući načine, ulaze u svijet nekretnina. Brzo i beskrupulozno. U kratko vrijeme zarađuju veliki novac uglavnom malverzacijama u duboko u sivoj zoni kriminala.

Ogroman novac i ljudska glad za više ih vodi putem bordela, droge i alkohola i još većih apetita bez stvaranja kvalitetne odstupnice. Dovoljna preporuka?

Film je u biti priča o ljudima, instant slavi i devijacijama suvremenog društva. Svakako preporuka za pogledati , ne traje predugo i cijelo vrijeme vam drži pažnju prikovanu interesantnom pričom o usponu i padu.

 

Režija: Cüneyt Kaya

Uloge: David Kross, Frederick Lau und Janina Uhse

Datum izlaska: 17.4.2020.

Platforma : NETFLIX